ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Προς τον αγαπητό κύριο πρωθυπουργό
Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη.
Ειλικρινά άκουσα όλη σας την ομιλία στο Κογκρέσο και κυριολεκτικά έμεινα με ανοικτό το στόμα. Αναρωτήθηκα δε, αν η χώρα που περιγράψατε με τόσο γλαφυρότητα, τόσο χρώμα, και τόση δημοκρατία, είναι η ίδια χώρα στην οποία ζω εγώ με την οικογένειά μου και τους συμπατριώτες μου.
Τσιμπήθηκα πολλάκις για να διαπιστώσω αν αυτά που βλέπω και κυρίως αυτά που ακούω συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο και τόπο και ότι δεν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο ή κάποιο απατηλό όνειρο.
Τελικά διαπίστωσα πως επρόκειτο για πραγματικότητα και πρέπει να ομολογήσω πως έμεινα αποχαυνωμένος με αυτά που άκουγα.
Κύριε πρωθυπουργέ. Είμαι ένας από εκείνους που εδώ και καιρό έχω παρακάμψει όλα τα ¨κοσμητικά¨ που σας αποδίδει ο κόσμος και έχω διατυπώσει την άποψη, πως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά το πολιτικό παιγνίδι λόγω βαθέων καταβολών, κατάλληλης εκπαίδευσης και μεγάλων διασυνδέσεων.
Εξέφρασα δε την άποψη πως είστε ένα ευφυέστατο, οξύνοο, ψυχρό και άκρως επικίνδυνο άτομο, με συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή.
Ομολογώ πως στα ¨υπέροχα¨ πολιτικά σας προσόντα πρέπει να προστεθεί και εκείνο του εξαιρετικού δημαγωγού.
Κύριε πρωθυπουργέ. ευθέως και χωρίς περιστροφές.
Είστε όνειδος και ντροπή για τούτον εδώ τον τόπο.
Ειδικά εσείς κύριε δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε για την Ιερά ιστορία αυτού του πάν δεινού τόπου και για τους αρχαίους μας προγόνους, ειδικότερα όταν εσείς και το ¨συνονθύλευμά¨ σας, όσους Έλληνες πιστεύουν στα ιερά και στα όσια -που μας άφησαν παρακαταθήκη, οι αρχαίοι μας παππούδες και γιαγιάδες, αφού πρώτα πότισαν όλη την επικράτεια με το αίμα τους και αφού έσπειραν σε κάθε γωνιά τα κόκκαλά τους-, εσείς όλοι να τους αποκαλείται, ο ένας εθνίκια, ο άλλος γραφικούς και ο παρα-άλλος περίεργους ή και ακροδεξιούς.
Εσείς ειδικότερα κύριε δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε για δημοκρατία και για τυραννία. Ρίξτε μια ματιά στα πεπραγμένα σας κύριε Μητσοτάκη τα τρία τελευταία χρόνια, και τότε θα διαπιστώσετε, θα δείτε και θα αναγνωρίσετε ολοκάθαρα τους τυράννους στο πρόσωπό σας κύριε.
Και επειδή κύριε πρωθυπουργέ, η έννοια το τύραννος –με αυτά που εσείς εφαρμόσατε, αυτά που εφαρμόζετε και αυτά που έχετε σκοπό να πράξετε- είναι θα λέγαμε χαλαρή ως έννοια, πιστεύω πως σας αξίζει η αναβάθμισή σας σε ΚΤΗΝΟΣ.
Όσο για τα χειροκροτήματα που εισπράξατε, μ π ρ ά β ο σας και καμάρι σας.
Με ειλικρίνεια και ιδιαίτερη ευχαρίστηση προσωπικά θα ευχόμουν να μείνετε μόνιμα εκεί στην αμερικανική ήπειρο, παίρνοντας μαζί σας και όλο σας το σόι, τους φίλους και συγγενείς σας.
Ένας απλός κ΄ ταπεινός Έλληνας πολίτης, και τίποτα περισσότερο.
Σπ. Καμπιώτης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top