ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ..

Επειδή πολλά διαβάζουμε και πολλά ακούμε τελευταία για πολλούς θανάτους νέων υγειών ανθρώπων και αθλητών (και όχι μόνο) και επειδή έχουμε και τους ει-δικούς (τους) γιατρούς -επιτροπών και μη- και κάθε καρυδιάς, …συγνώμη ειδικότητας καρύδι να μας μαλώνουν, να μας επιπλήττουν και να μας κουνάν το δάκτυλο, μπορούν να μας εξηγήσουν τουλάχιστον, πως ένα υγιέστατο παιδί -όπως δηλαδή αναφέρεται παντού- χάνει απότομα την ζωή του στα 22 ή στα 23 του χρόνια από ισχαιμικό επεισόδιο και πνευμονικό οίδημα? Στα καλά καθούμενα? χωρίς προηγούμενο ιστορικό σε ΤΙΠΟΤΑ που να σχετίζεται με το καρδιοαναπνευστικό του παιδιού? υγιέστατο? με μάνα ιατρό? Αλήθεια τώρα?
Οκ λοιπόν. Προς χάριν της συζήτησης ας το “δεχθούμε” προσωρινά (λέμε τώρα), θέτοντας απλά ερωτήματα απλών πολιτών που ανησυχούν/με (και κυρίως για τα παιδιά τους/μας)*.
*Και υπόψιν, παιδιά μας είναι ΟΛΑ τα νέα παιδιά χωρίς καμία εξαίρεση.
Ρωτάμε λοιπόν
α) Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο αυτό σε άτομα νεαρής ηλικίας, χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό και υγιέστατα?
β) Με απλά λόγια και κατανοητά απαντήστε σε όλους εμάς τους ανίδεους, τους άσχετους και βλάκες.
Ποια μπορεί να ήταν η αιτία/ες που πολλοί νέοι άνθρωποι παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο τον τελευταίο καιρό και “φεύγουν” ?
γ) Αυτό το φαινόμενο παρουσιάζει μορφή γενίκευσης σε όλον τον νεανικό πληθυσμό χωρίς εξαίρεση? ή κτυπά κυρίως και κατά συντριπτική πλειοψηφία (μιλώντας πάντα στατιστικά), συγκεκριμένες κατηγορίες νέων? και αν ναι, ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες και ποιος ο λόγος που προκαλείται αυτό το φαινόμενο?
δ) Η σύγκριση των στατιστικών μοντέλων (αν υπάρχει τέτοια) και η όποια διαστρωμάτωση (άααν υπάρχει και αυτή) που χρησιμοποιείτε για τον γενικό πληθυσμό των νέων ανθρώπων μεταξύ των εμβο και ανεμβο, τι αποτελέσματα εμφανίζονται?
και
ε) Η τελική και καθοριστική ερώτηση.
Υπάρχουν παρόμοια περιστατικά νέων ανεμβο ανθρώπων … και πόσα από αυτά έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό, είτε σε νοσοκομεία είτε σε ιατρεία, είτε σε επείγοντα … ή τέλος πάντων οπουδήποτε τον τελευταίο καιρό? (μας αρκεί και μία απλή αριθμητική αναφορά).
Θα περιμένουμε με αγωνία απαντήσεις.
ΥΓ. Και ΟΧΙ ούτε το παίζουμε κάποιοι, ούτε μας ενδιαφέρει η δημοσιότητα, ούτε την επιζητούμε, ούτε μας ενδιαφέρει η αναγνωσιμότητα, ούτε τα λαϊκ.. ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΆ ΟΛΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΓΟΥΛΑ.
ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. και όποιος ισχυριστεί κάτι διαφορετικό από αυτό το ΕΠΕΙΓΟΝ θέμα που ζητά ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ και θα τον ΣΗΚΩΣΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.
Αρκετές μαλακίες και παπαριές έχουμε δεχθεί για ένα σωρό θέματα. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΎΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. ΤΕΛΟΣ.
Σ. Καμπιώτης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top